Silvester 2012

5.....4....3...2..1. Šťastný nový rok !

Ale to som skončil až na koniec, ale aký to bol koniec. Poďme ale pekne na začiatok. Prvé prípravy sa odohrali v hlave organizátorov presne pred rokom, keď hodnotili minuloročnú rozlúčku s rokom a kládli si otázku, či sa pustia aj do ďalšej. Tak ako dobré víno aj táto otázka v ich hlave časom dozrievala, až nakoniec sa rozhodli, že dajú roku 2012 ešte šancu.

Program v Komunitno – pastoračnom centre bol tak nabitý, že sme sa obávali, či stihneme plánovanú registráciu od 19:30, keďže tesne predtým končila ďakovná pobožnosť. Nakoniec sa to ale pekne stihlo a ľudia pomaly prichádzali. Dobre im padlo vstúpiť do teplého priestoru KPC, keďže teplota vonku klesla pod nulu a mrzlo. Aula KPC sa pomaly ale iste naplnila a počet registrovaných účastníkov sa vyšplhal na rekordných 130.

 Moderatori

Po krátkom úvode od našich moderátorov Mira a Dana sa účastníci presunuli na „menšie“ občerstvenie. Stôl bol plný chutných dobrôt, od sladkých koláčov, cez obložené chlebíčky až po slané pečivo. Taktiež výber nápojov bol bohatý a každý si prišiel na svoje. Chutilo, dôkazom toho boli prázdne taniere a fľašky. A bez jedinej kvapky alkoholu. Tí, čo akurát nemali chuť niečo konzumovať sa mohli vyšantiť na parkete, kde DJ púšťal rôzne piesne. Tí čo neradi tancujú sa združili pri spoločenských hrách a bavilo ich to, dôkazom bol občasný výbuch smiechu :)

Agape

 

Program pokračoval aktivitami, ktoré viedol Lukáš a rôznymi malými súťažami. Čas ale rýchlo pokročil a hodinky ukazovali 23:00 a ostávala nám hodina. Poslednú hodinu v roku sme chváli nášho Pána piesňami a ďakovali sme mu za to, že sme mohli v jeho blízkosti stráviť rok. Za všetky jeho milosti a všetko to, čo sme od neho dostali. Prosili sme ho, aby aj nasledujúci rok bol s nami. Vkročiť do nového roka s chválou na perách prináša zo sebou niečo neopakovateľné. Pred vyloženou Sviatosťou oltárnou sme mohli pocítiť, že Boh tu bol vždy pre nás a stále je. Určite by sme vydržali chváliť Ho celú noc, ale čas už naozaj pokročil a ostávala posledná minúta.

 

A potom to prišlo!  5.....4....3...2..1. Šťastný nový rok !

 

Krásny ohňostroj na sídlisku bol oslavou príchodu nového roka. Aj keď bola vonku veľká zima, museli sme si túto oslavu pozrieť. Program potom pokračoval diskotékou až do záverečnej.


Svedectvá účastníkov:

Páčila sa mi možnosť stráviť posledný večer kalendárneho roka nielen tradične zábavou, ale aj poďakovaním sa Bohu chválami a adoráciou. Bolo by smutné nepoďakovať sa Mu za všetko, keď sa o nás cely rok staral. (Tibor)

Silvester je neobyčajne – obyčajný deň, ktorý sa koná len raz za rok. Koniec roka som oslávil tak ako som mal, oslavoval som Boha za to čo mi dal a dáva mi po celý môj život. Z môjho srdca znelo MARANATHA! Ďakoval som Bohu za priateľov s ktorými som mohol začať nový rok a ešte dôležitejšie, začať rok s Nín. Sláva Bohu na výsostiach... (Peter)

Najkrajšie strávený koniec roku aký som kedy zažila... (Mária)

Páčila sa mi možnosť výberu, každý si mohol vybrať to čo chcel, či už tancovať, rozprávať sa, alebo hrať hry... (Janka)

Akosi som si nedokázala predstaviť to, že by som na silvestra mala byť v KPC-čku. Jednoducho bola som zvyknutá na iný silvester a nie na kresťanský a táto myšlienka ma veľmi odrádzala. No napriek tomu, že som mala ešte ďalšie tri ponuky, kde by som mohla stráviť silvester, som sa napokon rozhodla pre KPC. A neľutujem. Najúžasnejší Silvester!!! Som nadšená, že Boh mi dal túto príležitosť, byť s mojou druhou rodinou, s priateľmi a spoznať nových ľudí. Jednoducho paráda. Kpc je jediné miesto, kde mám pocit, že môžem byť skutočne sama sebou, a túto noc som si užila tak ako sa patrí. Vďaka Bohu skutočne za všetkých, ktorí sa tam o nás postarali. (Miroslava)

Galéria